Vendelsö IK

Vendelsö IK är en idrottsklubb som håller till i Haninge, i Stockholms län. Deras främsta sporter är fotboll, innebandy, ishockey samt bordtennis. Klubben kom till år 1941 och har sedan dess blivit en populär förening för personer i Haninge med omnejd där man kan välja bland olika sporter som faller alla i smaken. Idag är det ungefär 2 100 aktiva medlemmar i Vendelsö IK.

Vad gäller herrlaget i fotboll så spelar de i Division 3 Södra Svealand sedan 2011, som är den femte bästa nivån i svensk fotboll. Innan dess var det i Division 4 och 5 som de har spelat mest i. Om man vill följa Vendelsö IKs matcher på hemmaplan ska man bege sig till arenan Torvalla IP, som ligger i Haninge.

Klubben anordnar varje år Vendelsö IK Intersport Cup, där flera lag upp till 32 stycken i åldersgrupperna 2006- 2088 möts och spelar. Cupen hålls i Haningevallen Något annat som är populärt varje år är Vendelsö Dagen. Där kan man få träffa på duktiga fotbollsspelare samt internationella stjärnor som har spelat i just Vendelsö IK. Det anordnas tävlingar och mycket annat spännande där man även kan få prova på olika produkter och gå den populära tricks-skolan.