IFK Göteborg

Med sin bas i Göteborg har IFK Göteborg sätt sitt namn på kartan både nationellt och internationellt i den fotbollsvärlden. IFK står för Idrotts Föreningen Kamraterna och den kom till redan under år 1904, bildad av ett gäng studenter i Göteborg som älskade att spela fotboll.

Herrlaget i fotboll har alltid varit ett av de bästa i landet och de har blivit svenska mästare hela 18 gånger. Den första titeln fick de 1908 och den senaste gången de blev mästare var år 2007.
IFK Göteborg hade sin glansperiod under hela 1980- talet, då man kammade hem flera vinster i tävlingar och turneringar som Allsvenskan, Svenska cupen och Uefacupen. Även 1990-talet ses som en av deras bästa perioder.

Klubben har präglats av flera stora spelare som Ralf Edström, Glenn Hysén, Glenn Strömberg, Lennart Nilsson, Kennet Andersson och Andreas Andersson. Många nyckelspelare i IFK Göteborgs historia har också spelat i storklubbar utomlands.

Klubben har sina trogna supportrar i form av supporterklubben Änglarna som på sitt sätt hjälper IFK Göteborg till fler framgångar. Hemmaarenan är Gamla Ullevi som kan ta emot hela 18  900 besökare och spelarnas kläder går i blått och vitt samt rosa och svart för bortamatcher.